Премиерът на Унгария Виктор Орбан се подигра на Европейския парламент, след

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан се подигра на Европейския парламент, след
Коментари Харесай

Виктор Орбан се подигра с Европейския парламент

Премиерът на Унгария Виктор Орбан се подигра на Европейския парламент, откакто се появиха изказвания, че един от неговите заместник-председатели е приел паричен рушвет от Катар, с цел да усъвършенства имиджа му.

" Добро утро на Европейския парламент ", написа Орбан в Twitter дружно със фотография от 1981 година, на която някогашните президенти на Съединени американски щати Роналд Рейгън и Джордж Буш-младши са измежду група смеещи се хора.

Текстът над фотографията, която постоянно се употребява за смешки в обществените мрежи, гласи: " И тогава те споделиха, че Екологичен потенциал е съществено угрижен за корупцията в Унгария ".

Good morning to the European Parliament!
— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban)
Закачката на Орбан идва, откакто изпълнителният орган на Европейски Съюз, Европейската комисия, предложи заледяване на 13 милиарда евро от фондовете на Европейски Съюз, предопределени за Унгария, заради опасения от корупция и опасности за върховенството на закона в страната.

Комисията съобщи, че Унгария не е съумяла да вкара съответни антикорупционни промени.

Европейският парламент също гласоподава да не се отпускат средствата.

Но самият законодателен орган на Европейски Съюз се оказа замесен в скандал, обвързван с хипотетична корупция.

На един от заместник-председателите на Екологичен потенциал, гръцката социалистка Ева Кайли, бяха повдигнати обвинявания по отношение на изказвания за рушвет от страна на домакина на Световното състезание по футбол Катар.

Eva Kylie’s Greek assets frozen
— Athens News (@russianathens)
Днес външните министри на Европейски Съюз предизвестиха, че абсурдът заплашва да подкопае доверието в европейските институции.

В събота унгарският евродепутат Балаж Хидвеги упрекна членовете на Европейския парламент от левицата, че " от години фабрикуват неистини за корупция в Унгария ".

" Сега техният водещ политик... е забъркан в най-големия корупционен скандал в историята на Европейски Съюз ", написа Хидвеги в Twitter.

" Лицемерие в най-хубавата му форма ", съобщи членът на ръководещата партия " Фидес " на Орбан.

So basically have fabricated lies about corruption in for years, and now their leading politician, the Vice-President of, is involved in the biggest corruption scandal in the history of the EU. Hypocrasy at its best.
— Hidvéghi Balázs (@BalazsHidveghi)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР